Praktische informatie – Praktijk M.Buijs-Wilts – Hoevelaken
Header afbeelding
Praktijk M.Buijs-Wilts
Kantemarsweg 20 3871 AP
Hoevelaken

Praktische informatie

Werkwijze

Een afspraak maken.
Voor het maken van een afspraak belt u bij voorkeur tussen 08.00 en 10.00 naar de praktijkassistente voor het maken van een afspraak.
De assistente zal vragen naar de reden van uw contact. Ze doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw klachten en/of vragen. Tevens kan ze dan inschatten of een regulier consult van 10 minuten voldoende is en bij wie de afspraak het beste ingepland kan worden. Uiteraard gebeurt dat in overleg met u. Alle praktijkmedewerkers zijn verplicht om vertrouwelijk met uw gegevens om te gaan.
De praktijk is de hele dag telefonisch bereikbaar. Van 10.30-11.15  is er dagelijks een overleg tussen de praktijkassistente en de dokter over de vragen en verzoeken die in de ochtend bij haar binnen zijn gekomen.
Van 12.00-13.00 heeft de assistente haar eigen spreekuur en verricht ze administratieve taken. Het is dan ook prettig wanneer u buiten deze tijden belt, wanneer het geen spoed betreft. Van 13.00-14.00 is de praktijk alleen voor spoedgevallen te bereiken, dat wat niet kan wachten tot 14.00.

Spreekuren.
Er is dagelijks van ca 08.10-10.00 uur en 11.30-12.00 uur ochtendspreekuur en in de middag van 14.10-16.00.

Terugbelspreekuur.
Met korte telefonische vragen kunt u terecht bij de assistente. Wilt u de dokter zelf spreken dan kunt u een afspraak maken voor het terugbelspreekuur. U wordt dan evt. op uw mobiele nummer tussen 12.00-14.00 of eind van de middag door de dokter gebeld.

Opvragen uitslagen.
U kunt het beste tussen 11.30-12.00 bellen voor het opvragen van uitslagen van uw laboratorium- en/of röntgenonderzoeken.

Assistente-spreekuur.
De praktijkassistente heeft elke dag van 12.00-13.00 haar eigen spreekuur.
U kunt bij haar o.a. terecht voor het verwijderen van hechtingen, het uitspuiten van uw oren en bloeddrukmeting.
Maar ook voor een een wrattenbehandeling, een hartfilmpje en het maken van een uitstrijkje kunt u bij hen op het spreekuur komen.

Herhaalrecepten.
Via het praktijknummer en doorkiesnummer 2 kunt u uw herhaalrecepten inspreken. Vermeld hierbij duidelijk naam en geboortedatum, adres, naam van het medicijn en de dosering en hoeveel tabletten u bij wilt bestellen. Voor 9 uur besteld betekent dat de medicijnen de volgende werkdag na 16 uur bij de apotheek klaar liggen. Ook via het patiëntenportaal kunt u uw medicijnen herhalen.